27 mei 2008

Naam :Tante Els
 
Bericht :Beste Bram en Arian,
Veel succes met jullie tocht naar het noorden. Op de elektrische fiets naar het noorden (Berkel) gaat mij in ieder geval gemakkelijk af.
Groeten Tante Els.

— (Bewerkt op 27-5-2008 21:26 [GMT+0200] Bij vandertorr) —

Eerste bericht van de fietsers

27 mei 2008 

We zijn vertrokken! Dag 1 t/m 4

 Na uit te zijn Gezwaaid door de familie zijn we vertrokken.  De eerste dag begon gelijk met mooi weer. We zij via Utrecht naar ermelo gereden. Het ging lekker we hadden allebei weinig last van de benen of het zitvlak. De volgende dagen zijn we via Gramsbergen en Winschoten Nederland door gereden. Het tempo zit er lekker in toch nog zo’n 19 km/u. En dat ondanks de tegenwind die we al sinds het vertrek hebben. 

Duitsland dag 4 t/m 7 Duitsland ging iets minder voorspoedig. Slechte fietspaden (veel boomwortels), weinig Campings (tot 2 keer toe tot wel 20 km  voor omgereden)en naar de juiste route is het constant zoeken. Ondanks alees toch nog vrij vlot door duitsland heen gereden. Dat zal wel komen door het mooie landschap en het NOG STEEDS mooie weer. Onze route liep via Conneforde, Hemmoor, Gross Wittensee en bij Flensburg de grensover. 

Denemarken  dag 7 t/m heden Het eerste wat we deden toen we in Denemarken aan kwamen was een camping zoeken. Tot nu toe gaat het hier allemaal voorspoedig. Bij de grote steden voldoende campings, de wegen zijn goed de mensen zijn aardig. Het is alleen wel wennen aan de verkeerssituatie. Soms rij je hier op provincialewegen zonder fietspad en scheuren ze op minder dan een meter met 80 km voorbij. De meeste gaan overigens wel netjes met een ruime boog om je heen. En de grote plaatse hebben ze hier allemaal in een fjord gebouwd. Dat betekent dus met 40 km/u knal je het stadje in en met 9 km/u kruip je er dan aan de andere kant weer uit. Het weer was tot gister nog steeds mooi, 20c+. We hebben het echt getroffen J. Maar gister was het raak. We begonnen met regen en veel wind. Gelukkig hield het al snel op met regenen en bleef alleen de wind over. Dat was wel windkracht (en nu moet ik wel een beetje gokken) 5 a 6. Geen pretje. Het enige waar het goed voor is is samen met de heuvels zorgt het wel voor sterke benen. We hebben nu én rustdag en gaan er morgen weer met frisse moed tegenaan. We hopen vrijdag met de boot over varen naar Oslo en dan begint het pas echt.  We houden jullie op de hoogte.  

P.S. We hebben de eerste 1000 km erop zitten.

— (Bewerkt op 27-5-2008 21:09 [GMT+0200] Bij vandertorr) —

— (Bewerkt op 27-5-2008 21:39 [GMT+0200] Bij vandertorr) —

Bericht aan de fietsers

Welk getal is hoger: 3 of 2? (Vragen we om misbruik te voorkomen.)